Креолска пица с бамя и скариди

Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
200-230 мл вода
1 пакетче суха мая
2 щипки захар
2 щипки сол
2 с. л. зехтин
200 г кашкавал
100-150 г замразена бамя
100 г моцарела
100 г скариди
1 червена чушка
1 пресен домат
1 глава лук
1/2 буркан стерилизирани домати
2-3 щипки босилек
2-3 щипки риган
2 с. л. зехтин
1/4 ч. л. сушен чесън



Начин на приготвяне:
1
Креолска пица с бамя и скариди
Брашното се пресява, слагат се сол, захар, зехтин, разбърква се и се добавя маята. Бърка се, като се долива по малко вода. Тестото се меси върху плот около 10 минути, след което се поръсва с брашно, покрива се и се оставя да втаса за 30 минути.
2
Креолска пица с бамя и скариди 2
От втасалото тесто се разточват два тънки кръгли блата. Поставят се в предварително намазнени и набрашнени тави, като покрай стените на съдовете се оформят ръбове.
3
Креолска пица с бамя и скариди 3
Стерилизираните домати, зехтинът, босилекът, риганът и чесънът за соса се смесват и се разбъркват добре.
4
Креолска пица с бамя и скариди 4
Червената чушка се почиства от семето и се нарязва на ивици. Бамята се нарязва на малки парчета, лукът и доматите - на колелца, кашкавалът - на филийки.
5
Креолска пица с бамя и скариди 5
Кашкавалът се разпределя върху тестените дискове и отгоре се полива със соса, като 1 пръст по края се оставя непокрит. Нареждат се скаридите.
6
Креолска пица с бамя и скариди 6
Върху скаридите се разпределят ивици червена чушка, парченца бамя, шайби лук и домати. Завършва се с топчета моцарела и пицата се пече 10-12 минути в предварително загрята на 220-250 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: