Букатини в стила на принца на Неапол

Източник: Бон Апети
Дата: 23.09.2005
Букатини в стила на принца на Неапол
 
Необходими продукти:
1 пакет букатини
100 г моцарела
50 г пармезан
250-300 г телешка плешка
200 г шунка
100-120 мл червено вино
2 скилидки чесън
1 глава лук
4 с. л. зехтин
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. риган
250 г дробчета
250 г замразен грах
3-4 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Букатини в стила на принца на Неапол
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват за 5-6 минути в предварително загретия зехтин.
2
Букатини в стила на принца на Неапол 2
Месото се нарязва на много малки парченца, изсипва се в запържения лук и се пържи 5-6 минути, докато се зачерви. След това се налива червеното вино, посолява се и се задушава на тих огън, докато виното се изпари.
3
Букатини в стила на принца на Неапол 3
Дробчетата и грахът се запържват за 10-15 минути в предварително загретия зехтин, като към края се посоляват.
4
Букатини в стила на принца на Неапол 4
Малко преди виното да се изпари напълно, се добавя доматеното пюре и се налива гореща вода, която съвсем леко да покрие месото. Задушава се под капак 30-40 минути. Към края се добавя наситнената шунка. Поръсва се с риган и ври 2-3 минути.
5
Букатини в стила на принца на Неапол 5
Букатините се сваряват, след това водата се изцежда и се добавят дробчетата и нарязаната на кубчета моцарела. Разбърква се и се добавя рагуто. Сервира се, като всяка порция се поръсва с настърган пармезан и нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: