Денислав Димитров - Деньо

Потребител от 22.05.2015
Денислав Димитров - Деньо
Име: Денислав Димитров - Деньо
ТИТЛА: Чирак
54 точки
Разберете как да печелите повече значки >>
За мен:
Коментари
1
25.05.2015
под рецепта Френски хляб
На българско силно брашно, със съдържание на глутен около 10-11%, на 500гр. брашно му отиват по-скоро 300мл. вода и става чуден хляб. С обикновено слабо брашно водата трябва да се намали на около 250мл. но тогава и хляба няма да е толкова пухкав. Това е моя скромен опит, много зависи от това дали брашното е добро. И с 350мл. вероятно се получава рецептата, но ако човек успее да си намери някакво много силно вносно брашно, или прибави допълнително глутен.
2
22.05.2015
За мен големия майсторлък при кифличките, е да не изтече пълнежа по време на печене. Ако някой знае трикове, да казва. Аз гледам първоначално да опаковам конфитюра в нещо като контейнер, около който увивам останалото тесто. Но въпреки това на около 1/3 от кифличките им изтича пълнежа. А за тесто с 200гр. захар на килограм брашно, течните съставки (яйца, вода, мляко) трябва да са около 54% от брашното, т.е. 540мл. на килограм брашно.
за 0 рецепти
Моите Рецепти:
0
Готвач на
седмицата:
0
Изпрати
съобщение:



Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта