Френски хляб

Разкошен на вкус и атрактивен на вид е този хляб
Източник: Бон Апети
Дата: 11.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
350 мл топла вода
1 пакетче суха мая
1 ч. л. сол
царевичен грис
брашно


Начин на приготвяне:
1
Френски хляб

В купа се пресява брашното, налива се водата, добавят се маята и солта.

 


2
Френски хляб 2

Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Поставя се в чиста купа, покрива се с капак или фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

 


3
Френски хляб 3

Готовото тесто се разточва върху набрашнен плот, като се оформя на правоъгълник.

 


4
Френски хляб 4

Намазва се с вода, отгоре се поръсват царевичен грис и брашно, като двете дълги страни на правоъгълника, трябва да останат непоръсени.

 


5
Френски хляб 5

Тестото се прехлупва по дължина, краищата се притискат леко и излишното брашно се отстранява с четка. Прехвърля се в тава върху силиконов килим, покрива се с кърпа и се оставя за 30 минути да почине.

 


6
Френски хляб 6

След това се нарязва на 6 парчета.

 


7
Френски хляб 7

Те се прехвърлят в тава, като се поставят с отвора нагоре. Тестото се разтваря само и се получава нещо като лодки. Отново се оставят да починат 30 минути.

 


8
Френски хляб 8

Пекат се за 15 минути в загрята на 230 градуса фурна, с вентилатор, на дъното на която има тава с гореща вода и камъни.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2017
Не станаха с перфектна форма, но пък бяха вкусни!
9.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Да, Лидия, може и само с вода..
8.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2016
Само с вода става ли, ако нямаш и камъни?
7.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Най-вкусният хляб,който съм яла
6.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2015
Изглежда лесно.. и ефектно.. при първа възможност бих пробвала рецептата.. браво..
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: