Канадски пържени хлебчета

Коричката тук е хрупкава, а вътрешността е мека, даже леко жилава. Тази разлика в текстурите прави хлебчетата много интересни
Източник: Бон Апети
Дата: 01.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г брашно
250 мл прясно мляко
200 г сланина
1 с. л. суха мая
1 с. л. захар за маята
1 ч. л. захар за млякото
125 мл топла вода за маята
125 мл студена вода за млякото
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
брашно за размесване


Начин на приготвяне:
1
Канадски пържени хлебчета

Маята се разтваря в топлата вода, заедно с 1 с. л. захар и щипка брашно. В касерола се сипват млякото и олиото и се загряват. Дърпат се от огъня, прибавят се 1 ч. л. сол и 1 ч. л. захар и се налива студената вода.

 


2
Канадски пържени хлебчета 2

Брашното се сипва в голяма купа, прави се кладенче, сипва се млечната смес и после втасалата мая. Разбърква се.

 


3
Канадски пържени хлебчета 3

Върху набрашнен плот се замесва меко тесто и се оставя да втаса, покрито в купа за 30 минути. После се оформят 20 малки топки.

 


4
Канадски пържени хлебчета 4

Сланината се нарязва на малки кубчета и се слага в тиган. Разтопява се и след това пръжките се изваждат в купа.

 


5
Канадски пържени хлебчета 5

В отделита се мазнина се пържат хлебчетата до златисто, от двете страни.

 


6
Канадски пържени хлебчета 6

Хлебчетата се сервират поръсени с пръжките.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2022
мнооого вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: