Бързи чеснови хлебчета

Поднесете ги още топли към разядка от патладжан, чушки или сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
300 мл топла вода
1 пакетче бакпулвер
5 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
сол
зехтин


Начин на приготвяне:
1
Бързи чеснови хлебчета

Брашното се смесва със сол, бакпулвера, водата, зехтина и наситнения чесън. Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Покрива се с кърпа и се оставя да почине за 30 минути върху набрашнен плот.

 


2
Бързи чеснови хлебчета 2

После се разделя на 8 равни по големина топки. От тях се разточват кръгове, с големината на тигана в който ще се пекат хлебчетата.

 


3
Бързи чеснови хлебчета 3

Съдът, трябва да е с незалепващо покритие, се намазва със зехтин и се загрява.  Питките се пекат от двете страни,  до зачервяване.


Подобни рецепти:
Коментари (38)
38.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2020
Вкусно
37.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2019
Страхотни!
36.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2017
Така изглеждат и моите чеснови хлебчета :)
35.
Изпрати
лично съобщение

06.08.2016
Чудесни са, даже носят и на повече чесън!
34.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2016
Много ми харесаха
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: