Пейнирли

Дата: 19.08.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
200 г семолина
1 яйце
200 мл прясно мляко
100 г краве масло
1 пакетче суха мая
1 с. л. мед
1 ч. л. сол
брашно
за пълнежа:
400 г овчи кашкавал
200 г бекон на лентички
80 г краве масло
1 с. л. сух риган
 

Начин на приготвяне:
1
Пейнирли
Млякото се загрява леко и в него се разтварят маята и медът. В купа се смесват брашното и семолината, млечната смес, яйцето, солта и разтопеното масло.

 


2
Пейнирли 2
Замесва се гладко тесто, което се поставя в купа и се оставя да втаса, покрито с фолио за свежо съхранение.

 


3
Пейнирли 3
Готовото тесто се разделя на 8 равни части. Всяка се разточва тънко, върху набрашнен плот.

 


4
Пейнирли 4
Краищата се прегъват навътре, така че да се оформи борд и да са получат лодки.

 


5
Пейнирли 5
На дъното на всяка лодка се поставя парче бекон (ако е дълго, се разрязва надве), разпределя се настърганият кашкавал, поръсва се с риган, и най-накрая се слага по едно кубче масло.

 


6
Пейнирли 6
Хлебчетата се прехвърлят в две тави с пергаментова хартия и се оставят за 30 минути,  да почине тестото. Пекат се за 20 минути в загрята на 240 градуса фурна, с вентилатор.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2013
Много вкусни, дори и на следващия ден.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта