Да готвим, сякаш никой не гледа

20.09.2016
0
16237

Със сигурност, в един или друг момент, по един или друг повод, на повечето от нас ни се е искало, да изненадаме всички у дома, като поднесем онзи специалитет със засуканото френско име, което никога не успяваме да произнесем правилно, но пък чийто вкус още помним. Или да приготвим сами у дома страхотната торта от лъскавото списание, с която да впечатлим гостите на рождения си ден, но все не се престрашаваме да го направим, опасявайки се, че ще се провалим...


Тази есен ИКЕА предизвиква всички страстни и запалени кулинари,
даващи изява на таланта си единствено, когато са по чехли и халат у дома, да обзаведат кухнята си по свой вкус и така да почерпят от нея вдъхновение, за да готвят така, сякаш никой не ги гледа. Провокирайте въображението си и вдъхнете нов живот на сърцето на дома – кухнята – за да разкриете таланта си на майстор-готвач, заложен у всеки от нас. Свободата да готвим любимите ни ястия или пък тези, които винаги сме искали да пробваме, без да се колебаем да експериментираме, ни позволява да опитваме отново и отново, знаейки, че ни е разрешено и да сбъркаме.

Без задължителни продукти и строго определени кулинарни техники,
без прецизни до грам пропорции и точни мерки и теглилки. Веднъж влязла в кухнята ни, всяка рецепта оживява по свой начин и получава шанса да се превърне в следващия ни шедьовър, като заеме заслужено място в графата „любими“ на семейното меню.

С новия си каталог ИКЕА ни насърчава да се отърсим от големите очаквания в кухнята,
да загърбим правилата и рецептите и да прегърнем своите несъвършенства, за да стане готвенето у дома точно такова, каквото всъщност трябва да бъде – по-забавно, леко и смело.

Видът, цветът, ароматът и вкусът на всяко ястие са от значение само,
ако има кой да го сготви и кой да му се наслади. В кухнята по наш вкус акцентът вече не е върху точното изпълнение на дадена рецепта, а върху удоволствието да направиш сам нещо вкусно за себе си и за близките си – дори и с „цената“ на малко зацапаната печка или леко позагорялата тенджера...

Често удоволствието от вкуса на храната се крие точно в разнообразието –
има много и различни начини да сготвите едно ястие и никога не се знае, точно кой от тях ще се окаже вашият най-любим вариант… Богатството на кулинарния опит се трупа благодарение на вдъхновението и смелостта ни да импровизираме – необходима е само обилна доза кулинарен авантюризъм за (не)очаквано (не)съвършен краен резултат.



Коментари (0)

229 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: