Пилешко филе със спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 24.01.2012
 Пилешко филе със спанак
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешко филе (около 400 г)
2 скилидки чесън
50 мл бяло вино
50 мл пилешки бульон
50 г краве масло
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
400 г замразен спанак
150 г извара
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
 Пилешко филе със спанак

Пилешките филета се овкусяват със сол и черен пипер и се разрязват надве, на тънки филии, за да се сготвят по-лесно.


2
 Пилешко филе със спанак 2

Зехтинът се загрява в тиган и филетата се запържват до златисто, от двете страни. Прибавят се смачканите скилидки чесън.


3
 Пилешко филе със спанак 3

Когато месото се запържи се деглазира с виното, налива се бульонът и се добавя маслото. Омекналите филета се изваждат, а сосът се оставя да се редуцира.


4
 Пилешко филе със спанак 4

Спанакът, предварително размразен,  се отцежда от водата.


5
 Пилешко филе със спанак 5

Зехтинът за гарнитурата се сгорещява и в него се запържва наситнения чесън. Слага се спанакът и се задушава за кратко, за да запази цвета си. Овкусява се сол и черен пипер, добавя се изварата и се разбърква.


6
 Пилешко филе със спанак 6

Филетата се сервират със спаначената гарнитура и се заливат с редуцирания сос.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2018
Вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2014
Страхотна комнинация. Мн допадна на всички у дома
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: