Свинско печено с чесън

Ароматно, с чудна коричка и запомнящ се вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 24.08.2012
Свинско печено с чесън
 
Необходими продукти:
1,2 кг свинско контрафиле
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

за ароматното масло:
10 скилидки чесън
1 връзка прясна мащерка (листенцата)
2 с. л. краве масло
1 ч. л. черен синап
2 ч. л. коринадър (млян)
1 ч. л. сухо чили


Начин на приготвяне:
1
Свинско печено с чесън

Контрафилето се обезципява.


2
Свинско печено с чесън 2

После се запържва от всички страни в сгорещеноto олио. Овкусява се със сол и черен пипер.


3
Свинско печено с чесън 3

Всички продукти за ароматното масло се смилат.


4
Свинско печено с чесън 4

Месото се намазва от всички страни с готовата смес.


5
Свинско печено с чесън 5

Слага се върху тава със скара и се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за 40–50 минути. Оставя се да почине 10 минути, преди да се нареже.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2013
Добър начин за приготвяне на контрафилето. Не става сухо, а пюрето от моркови е истинска изненада.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: