Трио от пюрета

Идеална гарнитура към неделното печено месо
Източник: Бон Апети
Дата: 24.08.2012
Трио от пюрета
 
Необходими продукти:
за пюрето от моркови:
600 г хубави, оранжеви моркови
2 големи портокала (300 мл фреш)
40 г краве масло
сол и бял пипер на вкус

за пюрето от пащърнак:
500 г пащърнак
350 мл прясно мляко
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

за пюрето от целина с пресен лук:
1 голяма глава целина (около 800 г)
500 мл пилешки бульон
250 мл готварска сметана
30 г краве масло
1 ч. л. куркума
1 връзка пресен лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Трио от пюрета

Морковите се обелват и се нарязват на едри парчета. Поставят се в тенджера и се заливат с изцедения сок от портокалите. Варят се докато омекнат.


2
Трио от пюрета 2

Изваждат се от течността и се пюрират с маслото, сол и пипер, като се налива и малко от сока, в който са варени.


3
Трио от пюрета 3

Пащърнакът се обелва, нарязва се и се слага в касерола. Налива се млякото, прибавя се маслото, овкусява се със сол и черен пипер и се вари до готовност.


4
Трио от пюрета 4

После се пюрира с част от течността от варенето.


5
Трио от пюрета 5

Целината се обелва и се нарязва на кубчета. Вари се в пилешкия бульон, докато омекне.


6
Трио от пюрета 6

Сметаната, маслото, куркумата и нарязаният наситно пресен лук се кипват и заедно с отцедената целина се пюрират. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: