Солен кейк с праз и сирене

Вкус, познат от миналото
Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2012
Солен кейк с праз и сирене
 
Необходими продукти:
125 г брашно
3–4 яйца
1 глава лук
2 стръка праз
300 г овче сирене
125 г сирене
200 г заквасена сметана
50 г краве масло
50 мл зехтин
1/2 ч. л. бакпулвер
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
маслини за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Солен кейк с праз и сирене

Лукът и празът се почистват. Лукът се нарязва на полумесеци, а празът – на кръгчета.


2
Солен кейк с праз и сирене 2

Задушават се в загрятото масло, на ниска температура, за около 10 минути.


3
Солен кейк с праз и сирене 3

Брашното се сипва в купа и към него се прибавят бакпулверът, сол и черен пипер, натрошеното сирене, яйцата и сметаната. Настъргва се и половината от сиренето "Пармезан".

 


4
Солен кейк с праз и сирене 4

Добавят се запърженият лук и наситненият магданоз. Разбърква се добре.


5
Солен кейк с праз и сирене 5

Сместа се пресипва в керамична тава и отгоре се настъргва останалото сирене "Пармезан". Пече се в загрята на 180 градуса фурна за 40–45 минути (160 градуса с вентилатор).

 

 


6
Солен кейк с праз и сирене 6

Кейкът се сервира горещ, с маслини.

 



Съвет: Ако използвате обикновена тава, я намажете с мазнина или сложете хартия за печене.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



172 ДУШИ ОНЛАЙН
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: