Печено цвекло с козе сирене

С мед, пресни подправки и лек аромат на чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2012
Печено цвекло с козе сирене
 
Необходими продукти:
1 кг червено цвекло (малки глави)
500 г козе сирене
4–5 скилидки чесън
1 портокал
5–6 с. л. мед
300 мл балсамов оцет
100 мл зехтин
4–5 стръка мащерка
4–5 листа мента
зехтин за поръсване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено цвекло с козе сирене

Цвеклото се измива и се слага в алуминиево фолио. Поръсва  се със сол и черен пипер и се залива със зехтин. Прибавя се смачкания чесън и мащерка.


2
Печено цвекло с козе сирене 2

Завива се добре и се слага в съд с малко вода и се пече на 150 градуса за 3–4 часа.


3
Печено цвекло с козе сирене 3

След това фолиото се отстранява и цвеклото се обелва. Нарязва се във форма по желание.


4
Печено цвекло с козе сирене 4

Балсамовият оцет се сипва в касарола, добавя се меда, малко от настърганата кора на портокала, сокът му и се редуцира.


5
Печено цвекло с козе сирене 5

Козето сирене се запича на сух тиган от двете страни.


6
Печено цвекло с козе сирене 6

Сервира се заедно с цвеклото. Отгоре се поръсва от редуцирания сос и малко зехтин. Украсява се с листенца мента.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Ммм..., звучи доста вкусно..... !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Яхния от леща и картофи
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: