Агнешко печено с бира

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Агнешко печено с бира
 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
2 с. л. нарязан лук
2 стръка чесън
2 зърна карамфил
5-6 зърна розов пипер
10-15 листа джоджен
1 бутилка бира
морска сол на вкус
3-4 с. л. зехтин
1 глава фенел (резене)
2 моркова
2 стръка лук
2 с. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Агнешко печено с бира
Зърната розов пипер и карамфил, листата джоджен и нарязаните лук и чесън за маринатата се стриват в хаванче.
2
Агнешко печено с бира 2
Пресипват се в подходяща купа, прибавят се бирата и медът и се разбърква.
3
Агнешко печено с бира 3
Агнешката плешка се поставя в тава за печене и се залива с маринатата. Тавата се покрива с фолио и се оставя да престои в хладилник.
4
Агнешко печено с бира 4
Морковите и фенелът се нарязват наедро и заедно със стръковете лук се подреждат в тавата като канапе на агнешката плешка.
5
Агнешко печено с бира 5
Плешката се поръсва с едра морска сол, поставя се върху зеленчуците и се полива със зехтина.
6
Агнешко печено с бира 6
Завива се с фолио, поставя се в загрята на 220 градуса фурна и се пече около 20 минути. След това температурата се намалява на 160 градуса и ястието се пече до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: