Кюфтета от тиквички

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Кюфтета от тиквички
 
Необходими продукти:
2 тиквички
2-3 стръка копър
1/2 зелена чушка
1 скилидка чесън
200 г консервирана царевица
олио за пържене
1 к. ч. галета
5-6 стръка копър
1 яйце
1/2 зелена чушка
1 стрък чесън
1 стрък лук
лимонов сок, чили сос и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от тиквички
Тиквичките се настъргват на едро ренде, поръсват се с малко сол и се оставят да престоят около 10 минути, за да се отцеди водата.
2
Кюфтета от тиквички 2
Лукът, бялата част на стръка чесън, чушката и копърът за кюфтетата се наситняват.
3
Кюфтета от тиквички 3
Смесват се с отцедените тиквички, галетата и яйцето.
4
Кюфтета от тиквички 4
Оформят се кюфтета и се пържат в загрято олио по 2 минути от всяка страна.
5
Кюфтета от тиквички 5
Чушката, копърът и скилидката чесън за салсата се наситняват и се разбъркват с царевицата. Овкусяват се с лимонов сок, чили сос и сол на вкус и се поднасят като гарнитура на кюфтетата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: