Паниран лук

Рецепта от швейцарската кухня, приготвена от Петя Петкова-Щифлер
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Паниран лук
 
Необходими продукти:
4 глави лук
300 г брашно от нахут
1 ч. л. куркума
1 ч. л. кимион
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Паниран лук
Лукът се нарязва на шайби, осолява се и се поставя в гевгир, за да се отцеди.
2
Паниран лук 2
В нахутеното брашно се налива хладка вода и се разбърква. Получената гъста каша се овкусява с куркумата и кимиона.
3
Паниран лук 3
Лукът се овалва в сместа и се пържи в обилно количество сгорещено олио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: