Пълнен патладжан със зеленчуци

Гост: Пеньо Иванов, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пълнен патладжан със зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 патладжан
5-6 стръка копър
1/2 ч. ч. кисело мляко
брашно за паниране
1-2 с. л. зехтин
1 ч. л. маргарин
1 яйце
100 г кашкавал
100 г гъби
1 домат (доматено пюре)
1 морков
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 кисели краставички
10-15 черни маслини
1 скилидка чесън


Начин на приготвяне:
1
Пълнен патладжан със зеленчуци
Лукът, морковът, киселите краставички, маслините и чесънът се нарязват наситно, гъбите – на едри парчета.
2
Пълнен патладжан със зеленчуци 2
Яйцето се сварява в подсолена вода. Обелва се и се нарязва на кубчета.
3
Пълнен патладжан със зеленчуци 3
Лукът, чесънът и морковът се задушават в тиган с малко зехтин. Прибавят се гъбите, маслините, киселите краставички и маргаринът.
4
Пълнен патладжан със зеленчуци 4
Патладжанът се обелва и се нарязва на половини. Сърцевината се издълбава и се прибавя при зеленчуците заедно с яйцето и наситнения домат.
5
Пълнен патладжан със зеленчуци 5
Получените филийки патладжан се овалват в брашно, посоляват се и се пържат в сгорещено олио.
6
Пълнен патладжан със зеленчуци 6
Отцеждат се от мазнината и се поставят в тавичка. Покриват се с плънката и се поръсват обилно с настърган кашкавал.
7
Пълнен патладжан със зеленчуци 7
Пекат се около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
8
Пълнен патладжан със зеленчуци 8
Киселото мляко се разбърква с наситнените стръкове копър и скилидка чесън. Поднася се към готовите патладжани.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2018
Страхотно ястие!!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2017
Изключително приятно ястие
1.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2017
Вкусотия :*
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: