Ризото с гъби

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Ризото с гъби
 
Необходими продукти:
300 г ориз
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. чубрица
1 с. л. зехтин
1 кубче пилешки бульон
1 скилидка чесън
1 глава лук
2 печени чушки
25 г масло
100 г грах
250 г печурки
пармезан за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с гъби Лукът се нарязва и се запържва в сгорещените зехтин и масло. Прибавят се нарязаната скилидка чесън, оризът и разтвореният в гореща вода пилешки бульон.
2
Ризото с гъби  2Разбърква се добре и се подправя с чубрицата, сол и черен пипер на вкус. Къкри на тих огън, докато водата се изпари (около 10 минути).
3
Ризото с гъби  3Добавят се нарязаните гъби и чушки. Сипва се грахът, долива се гореща вода и къкри още около 10 минути.
4
Ризото с гъби  4При сервиране порциите се поръсват с пармезан и се украсяват с листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Kali Milcheva коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
Danaila Petrova се регистрира в сайта.
Гергана Стефанова се регистрира в сайта.
Пламен се регистрира в сайта.
Viktoria Pronenkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта