Ризото с гъби

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Ризото с гъби
 
Необходими продукти:
300 г ориз
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. чубрица
1 с. л. зехтин
1 кубче пилешки бульон
1 скилидка чесън
1 глава лук
2 печени чушки
25 г масло
100 г грах
250 г печурки
пармезан за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с гъби Лукът се нарязва и се запържва в сгорещените зехтин и масло. Прибавят се нарязаната скилидка чесън, оризът и разтвореният в гореща вода пилешки бульон.
2
Ризото с гъби  2Разбърква се добре и се подправя с чубрицата, сол и черен пипер на вкус. Къкри на тих огън, докато водата се изпари (около 10 минути).
3
Ризото с гъби  3Добавят се нарязаните гъби и чушки. Сипва се грахът, долива се гореща вода и къкри още около 10 минути.
4
Ризото с гъби  4При сервиране порциите се поръсват с пармезан и се украсяват с листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2017
Получи се много вкусно, даже малката ми дъщеря за първи път яде нещо, сготвено с гъби, сипа си допълнително и каза, че по-вкусен ориз не е яла. Благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта