Тортиля с картофи

Дата: 11.09.2009
Източник: Бон Апети
Тортиля с картофи
 
Необходими продукти:
800 г картофи
1 голяма глава лук
8 яйца
200 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се сваряват до полуготовност, нарязват се на шайби и след това – на половинки.
2
Лукът се реже наситно. Яйцата се разбиват в купа и се овкусяват със сол и черен пипер.
3
Тортилята се приготвя, като 1/4 от лука се запържва за кратко в част от зехтина. Добавя се 1/4 от картофите и всичко се запържва, докато лукът омекне. След това в тигана се изсипва 1/4 от разбитите яйца. След като стегне, тортилята се обръща от другата страна с помощта на решетеста лъжица.
4
По същия начин се приготвят и останалите тортили. Консумират се топли.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2014
Обръщането става полесно ако се използва чиния.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта