Лазаня от патладжани

Aржентинска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Лазаня от патладжани
 
Необходими продукти:
4 патладжана
1 щипка захар
1 ч. л. риган
4 с. л. зехтин
1 к. ч. слънчогледово семе
1 ч. ч. галета за паниране
250 г шунка
250 г кашкавал
2-3 яйца
7-8 листа босилек
4-5 стръка магданоз
1-2 стръка чесън
4 домата
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Лазаня от патладжани
Патладжаните се нарязват на филийки с дебелина половин пръст. Поставят се върху решетка, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от горчивия сок. Измиват се и се отцеждат.
2
Лазаня от патладжани 2
Чесънът се нарязва наситно и се запържва в загретия зехтин. Прибавят се пасираните домати, подправя се със захарта и сол на вкус. Към края се овкусява с ригана.
3
Лазаня от патладжани 3
Яйцата и наситненият магданоз се слагат в купа и се разбиват.
4
Лазаня от патладжани 4
Патладжаните се панират в разбитите яйца и в галета и се запържват в олио.
5
Лазаня от патладжани 5
В подходяща тава се слага филийка патладжан и се покрива с ивица шунка. Слага се втора филийка патладжан и се покрива с доматен сос, листа босилек и настърган кашкавал. По подобен начин се подреждат и останалите продукти.
6
Лазаня от патладжани 6
Получените „кулички“ се поръсват със слънчогледовото семе и се пекат около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: