Агнешко с пресен лук и чесън

С гарнитура от пилаф
Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки бут (2 кг)
125 г краве масло
3 връзки пресен чесън
3 връзки пресен лук
1 връзка магданоз
1/4 връзка пресен естрагон
1 глава лук
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус

за пилафа:
300 г ориз „Басмати“
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко с пресен лук и чесън
Агнешкото се обезкостява. Нарязва се на едри кубчета, слага се в тенджера, залива се с вода, кипва се и се отпенва. Добавя се главата лук, нарязана на едро. Посолява се и се готви, докато месото омекне – около 2 часа и 30 минути.
2
Агнешко с пресен лук и чесън 2
След това месото се изважда, а бульонът се прецежда.
3
Агнешко с пресен лук и чесън 3
Лукът и чесънът се почистват и се нарязват на едро. Запържват се в половината от маслото, докато започнат да се карамелизират. Изваждат се.
4
Агнешко с пресен лук и чесън 4
Загрява се останалото масло и в него се запържва месото, без да се бърка, докато отдолу се карамелизира.
5
Агнешко с пресен лук и чесън 5
Връщат се лукът и чесънът и се наливат сокът от лимон и 200–300 мл от бульона от варенето. Поръсва се с наситнени магданоз и естрагон. Овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се внимателно и се готви 15–20 минути, докато остане на мазнина.
6
Агнешко с пресен лук и чесън 6
Маслото за пилафа се загрява. Добавя се предварително измитият ориз и се запържва, докато стане стъклен.
7
Агнешко с пресен лук и чесън 7
Наливат се 600 мл от бульона и се овкусява със сол и черен пипер. Готви се 15 минути, под капак, на слаб огън. След това се дърпа от огъня и се оставя похлупен още 10 минути.
8
Агнешко с пресен лук и чесън 8
Месото се сервира с пилафа.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2018
Отнема доста време, но си заслужава. Вече два пъти готвя по тази рецепта и мога да кажа , че ми е любима вече.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2018
Много вкусно стана! Рядко готвя агнешко, тъй като нямам време за 3-4 часа готвене, но за тази рецепта си заслужаваше.
1.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2018
Напълно безвкусно става месото и жилаво. Не подвеждайте с такива рецепти!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: