Агнешко сарма кебап

Дата: 20.03.2002
Източник: Бон Апети
Агнешко сарма кебап
 
Необходими продукти:
500 г агнешко месо
агнешко було
4 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
2 връзки пресен лук
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. червен пипер
4 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешко сарма кебапМесото се нарязва на малки кубчета и се осолява. Запържва се за 2-3 минути, прибавят се нарязан надребно лук, сол и джоджен.
2
Агнешко сарма кебап 2Сместа се задушава под капак до изпаряване на течността. Прибавят се червен пипер и нарязан магданоз.
3
Агнешко сарма кебап 3Булото се нарязва на парчета и в тях се сипва месото. Оформят се сарми и се подреждат в намазан с олио глинен съд. Налива се 1/2 чаша топла вода и ястието се пече 30-40 минути в умерена фурна.
4
Агнешко сарма кебап 4Яйцата се разбиват и се размесват с киселото мляко. Заливката се изсипва върху изпечените сарми и ястието се запича 10-15 минути, докато се образува златиста коричка.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Попова1122 коментира рецептата Пиле „Маринара“
Kali Milcheva коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
Danaila Petrova се регистрира в сайта.
Гергана Стефанова се регистрира в сайта.
Пламен се регистрира в сайта.
Viktoria Pronenkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта