Агнешко в сметанов сос

Дата: 19.03.2012
Източник: Бон Апети
Агнешко в сметанов сос
 
Необходими продукти:
1,5–1,7 кг агнешки гръб
3 с. л. зехтин
2–3 стръка прясна мащерка
50 г сурови, белени лешници
сол и черен пипер на вкус
за соса:
15 скилидки чесън
160 мл животинска сметана
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешко в сметанов сос
От гръбчето се отстраняват бъбреците и далака. С остър нож се изрязват бонфилето и контрафилето. Обезципява се и се отстранява мазнината. Запазват се за супа, заедно с ребрата.


2
Агнешко в сметанов сос 2
Филетата се нарязват на медальони с дебелина 1 см. Леко се начукват с обратната страна на ножа. Поръсват се с черен пипер и мащерка. Оставят се за 10 минути настрана.


3
Агнешко в сметанов сос 3
После се посоляват и се запържват в зехтина, от двете страни, на висока температура. Не трябва да се препържват, за да останат сочни.


4
Агнешко в сметанов сос 4
Чесънът се обелва и скилидките се слагат в загрятия зехтин. Запържват се на умерен огън, докато омекнат (около 10 минути).


5
Агнешко в сметанов сос 5
Налива се сметаната и малко вода, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да се сгъсти – около 5 минути.


6
Агнешко в сметанов сос 6
После се прецежда, като чесънът се намачква.


7
Агнешко в сметанов сос 7
Лешниците се смилат в блендер.


8
Агнешко в сметанов сос 8
Медальоните се подреждат в чиния и се заливат със соса. Поръсват се с лешниците и се украсяват с клонче мащерка.






Съвет: За това ястие е подходящо червено френско вино от област Бордо. То трябва да е младо, защото е с висока киселинност, богато на танини и с плодов аромат. Неговият вкус се съчетава перфектно с този на ястието.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2016
соса приготвих без чесън,но се получи вкусно ястие
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта