Хрупкаво пилешко със сос „Тартар”

Предварително мароновано в мляко и панирано в галета и пармезан
Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2012
Хрупкаво пилешко със сос „Тартар”
 
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди
500 мл прясно мляко
1/2 ч. ч. брашно
1/4 ч. ч. царевично нишесте
1 ч. ч. газирана вода
1 ч. ч. галета
100 г сирене „Пармезан”
сол на вкус
олио за пържене
около 1/2 ч. ч. брашно за овалване

за сос „Тартар”:
100 г майонеза
1 ч. л. дижонска горчица
2–3 кисели краставички
1/4 глава червен лук
1 с. л. каперси
3–4 стръка естрагон
3–4 капки лют сос
1 с. л. сок от лимон


Начин на приготвяне:
1
Хрупкаво пилешко със сос „Тартар”

Пилешките гърди се изтъняват и се мариноват в млякото за едно нощ.


2
Хрупкаво пилешко със сос „Тартар” 2

Брашното и царевичното нишесте се смесват и постепенно се налива газираната вода, като се бърка постянно. Посолява се.


3
Хрупкаво пилешко със сос „Тартар” 3

Пармезанът се настъргва и се смесва с галетата.


4
Хрупкаво пилешко със сос „Тартар” 4

Филетата се подсушават, овалват се в брашно, след това в сместа с газираната вода и накрая в тази с пармезана.


5
Хрупкаво пилешко със сос „Тартар” 5

Притиска се, за да се залепи добре сухата смес и се пържи в сгорешено олио, от двете страни, до златисто.


6
Хрупкаво пилешко със сос „Тартар” 6

Лукът, естрагонът, каперсите и киселите краставички се нарязват наситно и се разбъркват в купа заедно с останалите продукти за соса. Пилето се поднася с него.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2014
Много вкусна рецепта!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
изглежда много вкусно и мисля да го пробвам
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: