Арабска салата с пиле и булгур

Дата: 22.07.2020
Източник: Бон Апети
 
Необходими продукти:
400 г пилешко бонфиле Градус
350 мл пилешеки бульон
1 връзка аспержи
150 г булгур
4 с.л. зехтин
4-5 с.л. балсамова редукция от нар
1 скилидка чесън
2 тиквички
2 червени люти чушки
Зърна нар
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Арабска салата с пиле и булгурВ тавичка за печене сложете пилешкото бонфиле и почистените аспержи, полейте със зехтин, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте добре и печете 12-15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
2
Арабска салата с пиле и булгур 2Сложете булгура в купа, залейте с горещия пилешки бульон и покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете да постои 20 минути, пробвайте и ако има нужда оставете за още 10. Когато е готов, свалете фолиото и разбъркайте внимателно с вилица.
3
Арабска салата с пиле и булгур 3Междувременно в тиган загрейте зехтина и сотирайте чесъна, тиквиката и чилито за около 5 минути на средно силен огън, като разбърквате често.
4
Арабска салата с пиле и булгур 4Готовите зеленчуци сложете при булгура, добавете ситно нарязаните билки и разбъркайте.
5
Арабска салата с пиле и булгур 5Поднесете булгура с пилешкото и аспержите. Поръсете със зърна нар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
Dessy Sapunova се регистрира в сайта.
ИВЕЛИНА СИМЕОНОВА се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Ябълков кръмбъл
milenka коментира рецептата Орехова торта с мока крем
Нина СК коментира рецептата Тарт с лешници и круши
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта