Салата с тиква и киноа

Подходяща за хапване по всяко време на деня
Източник: Бон Апети
Дата: 23.09.2020
Салата с тиква и киноа
 
Необходими продукти:
1 малка тиква-гъдулка (прибл. 500 г)
10 клонки мащерка
2 с.л. зехтин екстра върджин
200 мл зеленчуков бульон
1 порция (32 г) Доматена гурме супа
125 г киноа
50 г цели небелени бадеми
4 порции (24 г) Формула 3 Персонализиран протеинов прах
100 г меко сирене
4 с.л. магданоз
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Салата с тиква и киноа
Предварително загрейте фурната до 200°C, а при фурна с вентилатор до 180°C. Обелете тиквата, изчистете от семките и я нарежете на едри кубчета, около 5 см. Смесете кубчетата тиква, мащерката и зехтина, добавете сол и пипер на вкус.
Печете във фурната 30-40 минути, докато тиквата омекне и крайчетата ѝ леко се карамелизират. Извадете от фурната и оставете да изстине.

2
Салата с тиква и киноа 2
Изсипете бульона в тенджера и на умереносилен огън го оставете да кипне. След това добавете киноата и подправете със сол и пипер. Намалете огъня, покрийте с капак и оставете да къкри 10-12 минути – докато цялата течност бъде поета, а киноата омекне. Добавете и Доматената гурме супа.

3
Салата с тиква и киноа 3
Запечете бадемите 5-7 минути във фурната, докато придобият златист цвят под люспата, и ги разбърквайте от време на време. След това ги нарежете на едро.
4
Салата с тиква и киноа 4
Когато киноата се сготви, изсипете я в купа, добавете печената тиква, натрошените бадеми, Формула 3 Персонализиран протеинов прах , сиренето, натрошено на едри кубчета и ситно нарязания магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


milenka коментира рецептата Кюфтета в тесто
Ананке се регистрира в сайта.
Елена Ройбова се регистрира в сайта.
Kalina Slavilova се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Шишчета със сьомга
Margarita Ruslanova коментира рецептата Вегетариански кюфтета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: