Картофки ветрило

Приятни и вкусни картофки на фурна
Източник: Дарина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 31.08.2020
Картофки ветрило
Картофки ветрило
 
Необходими продукти:
500 г картофи (на шайби)
120 г краве масло
200 г сирене „Пармезан“
сол, черен пипер и риган


Начин на приготвяне:
1
В тавичка с диаметър 25 см диаметър се постила хартия за печене. Редят се картофените шайби, като се застъпват.
2
Подредените картофи се поръсват с подправките и се заливат с разтопеното масло. Не трябва да остават сухи.
3
Пекат се във фурна, загрята на 180 градуса без вентилатор. Ако започнат да покафеняват, се покриват с алуминиево фолио.
4
След 20 минути, когато все още не са напълно готови, се поръсват със сиренето и се оставят за още 10 минути.

Съвет:
Сервират се с гъст доматен сос или с домашна майонеза.
Вместо риган може да използвате чубрица или мащерка.


Съвет:
Сервират се с гъст доматен сос или с домашна майонеза!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: