Бананoв крем карамел с маршмелоу

Сервираме с фъстъци и внасяме хрупкав елемент за по-забавно изживяване
Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крем карамела:
2 средно големи банана
600 мл прясно мляко
250 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
3 жълтъка
3 цели яйца

за маршмелоу:
300 г захар
300 г глюкоза
250 мл вода
25 г желатин
10 г бурбонска ванилова захар
50 г пудра захар
50 г царевично нишесте
олио за мазане

за поднасяне:
200 г дулсе де лече
30 мл бърбън
5 г бурбонска ванилова захар
100 г пържени солени фъстъци


Начин на приготвяне:
1
Бананoв крем карамел с маршмелоу
Гответе бананите на пара 10-12 минути, без да ги белите.
2
Бананoв крем карамел с маршмелоу 2
След това ги обелете и докато са още топли, ги пюрирайте със 100 мл от млякото.
3
Бананoв крем карамел с маршмелоу 3
За карамела сипете 120 г от захарта в съд и загрявайте на умерен огън, докато се получи карамел. Разпределете го в 6 керамични формички за брюле.
4
Бананoв крем карамел с маршмелоу 4
Загрейте останалото мляко. Разбийте жълтъците, яйцата, останалата захар и ванилова захар. Налейте топлото мляко и разбъркайте. Добавете и банановата смес и разбъркайте.
5
Бананoв крем карамел с маршмелоу 5
Разпределете сместа в купичките с карамела. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Поставете купичките в тава, сложете я във фурната. Налейте гореща вода в тавата и печете 30-40 минути на водна баня.
6
Бананoв крем карамел с маршмелоу 6
В намазнена тава с размери 20x30 см постeлете пергаментова хартия. Намажете с олио и поръсете с половината от предварително смесените пудра захар и нишесте.
7
Бананoв крем карамел с маршмелоу 7
В купата на миксера налейте 120 мл вода и в нея накиснете желатина.
8
Бананoв крем карамел с маршмелоу 8
Загрейте 130 мл вода със захарта, ваниловата захар и глюкозата. Варете, докато сиропа достигне 115-117 градуса.
9
Бананoв крем карамел с маршмелоу 9
След това на тънка струйка го налейте към желатина при постоянно разбиване с миксера.
10
Бананoв крем карамел с маршмелоу 10
Щом стане с текстура на меренг, прехвърлете в тавата и заравнете.
11
Бананoв крем карамел с маршмелоу 11
Поръсете с останалите пудра захар и нишесте и оставете да съхне на стайна температура поне 4 часа. След това нарежете.
12
Бананoв крем карамел с маршмелоу 12
Смесете дулсе де лечето с ваниловата захар и бърбъна.
13
Бананoв крем карамел с маршмелоу 13
В чиния сложете от соса, отгоре обърнете крема, после поставете маршмелоу. Карамелизирайте с горелка и поръсете с накълцани фъстъци.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2019
Има готово маршмелоу и не виждам причина да се затормозявам да го правя ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: