Запечени тортили с пилешко и чедър

Гарнирани с авокадо и пресен кориандър
Източник: Бон Апети
Дата: 04.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пшенични тортили
300 г пилешко филе
250 г сирене „Чедър“
100 г заквасена сметана
80 мл зехтин
1 глава червен лук
1 кочан царевица
1 люта зелена чушка
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 авокадо
1 връзка кориандър
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Запечени тортили с пилешко и чедър
Пилешките филета се изтъняват, намазват се с половината зехтин, овкусяват се със сол и черен пипер и се запържват в сгорещен тиган, от двете страни, до готовност.
2
Запечени тортили с пилешко и чедър 2
Нарязват се на кубчета.
3
Запечени тортили с пилешко и чедър 3
Сладките чушки и лукът се режат на ивички, лютата чушка – на кръгчета, а зърната на царевицата се отделят от кочана.
4
Запечени тортили с пилешко и чедър 4
Зеленчуците се слагат в тиган с останалия сгорещен зехтин, посоляват се и се сотират за кратко. Подправят се с пушен пипер и кимион.
5
Запечени тортили с пилешко и чедър 5
Сиренето „Чедър“ се настъргва. Тортилите се мажат със сметана, поръсват се с малко от чедъра, пилешкото и зеленчуците и накрая – с останалия чедър.
6
Запечени тортили с пилешко и чедър 6
Слагат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, на горно ниво и се оставят, докато сиренето се запече.
7
Запечени тортили с пилешко и чедър 7
Сервират се с авокадо, нарязано на малки кубчета, и накълцан кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2019
Невеорятно вкусна. Аз слагам допълнително червен боб от консерва,царевица и халапеньо.
5.
Изпрати
лично съобщение

23.06.2019
Страшно вкусни
4.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2018
Кориандърът както обикновено го заменям с магданоз. Приятна и бърза вечеря!
3.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2018
Свеж кориандър има и в Билла
2.
Изпрати
лично съобщение

30.07.2018
Пресен кориандър има в Кауфланд
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: