Лятна мусака

Дата: 02.08.2018
ТИТЛА: Хоби готвач
Лятна мусакаЛятна мусакаЛятна мусака
 
Необходими продукти:
500 г телешка кайма
1 кг картофи
5 домата
3 средно големи патладжана
2 средно големи тиквички
3-4 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
1 връзка магданоз
сол, чеврен пипер, червен пипер, индийско орехче и
олио
1 л прясно мляко
3 яйца
3 яйца
6-7 с. л. брашно
1-2 с. л. олио
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Патладжаните и тиквичките се нарязват на шайби, осоляват се и се оставят да се отцедят. След това се изплакват и се подсушават. Запичат се на грил тиган. Картофите се сваряват.
2
В тиган се запържват лука и чесъна и моркова нарязани на дребно. Добавя се каймата, сокът от 3 домата и червения пипер. След като сместа се сгъсти се овкусява със сол, черен пипер, чубрица и магданоз.
3
В намазнена тавичка се редят патладжани, кайма, тиквички, кайма и така докато свършат продуктите, като последния ред е от картофите нарязани на шайби. Върху тях се слагат доматите нарязани на кубчета. Ястието се пече в умерено загрята фурна за около 40 минути или до готовност.
4
Брашното се запържва в загрятото олио. Сипва се затопленото мляко и се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Накрая се добавят разбитите яйца и заливката се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче.
5
Заливката се изсипва върху мусаката и ястието се връща във фурната за 5-10 минути или докато се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Dimitrova се регистрира в сайта.
Михаела коментира рецептата Мусака
Михаела се регистрира в сайта.
Милена коментира рецептата Пастицио с пилешко
Kristina Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта