Бургер с горгонзола

Апетитно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 питки за бургер
350 г смляно месо от свинска плешка
350 г смляно месо от телешка плешка
120 г сирене „Горгонзола“
300 г печурки
100 г краве масло
50 г майонеза
2 глави лук
1 цикория
1 домат
1/4 връзка пресен магданоз
2 стръка мащерка
1 с. л. медена горчица
1/4 ч. л. сос „Уорчестър“
1/4 ч. л. лют сос
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бургер с горгонзола
Двата вида смляно месо се разбъркват много добре и се овкусяват със сол, сос „Уорчестър“ и черен пипер.
2
Бургер с горгонзола 2
Каймата се разделя на 8 части, от които се оформят еднакви по размер кюфтета.
3
Бургер с горгонзола 3
Магданозът и мащерката се наситняват и се разбъркват с натрошената горгонзола и лютия сос.
4
Бургер с горгонзола 4
Овкусената горгонзола се разпределя върху 4 от кюфтетата, за по-лесно ползвайте ринг.
5
Бургер с горгонзола 5
Отгоре се поставят другите четири кюфтета, краищата се притискат много добре, за да се затворят и да не изтича плънката.
6
Бургер с горгонзола 6
Бургерите се пекат на грил от всички страни до готовност.
7
Бургер с горгонзола 7
Гъбите се режат на четвъртинки и се запържват в половината от маслото. Овкусяват се със сол и черен пипер.
8
Бургер с горгонзола 8
Лукът се нарязва на дебели шайби и се запържва в останалото масло, докато омекне и започне да се карамелизира.
9
Бургер с горгонзола 9
Горчицата и майонезата се разбъркват.
10
Бургер с горгонзола 10
Питките се разполовяват и се запичат на грила. Намазват се с майонезата.
11
Бургер с горгонзола 11
Върху всяка долна половинка питка се поставя кюфте, върху него гъби и лук, листа цикория и шайба домат.
12
Бургер с горгонзола 12
Захлупват се с горните половинки от питките, също намазани с майонеза.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: