Запечен лаврак с коричка от трохи с чоризо

Апетитно предложение за основно
Източник: Бон Апети
Дата: 08.07.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 голям лаврак (около 1–1,2 кг)
200 г бял хляб (стар)
150 г люто чоризо
30 г сирене „Пармезан“
60 мл зехтин
1 скилидка чесън
4 стръка магданоз
2 стръка мащерка
1 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Запечен лаврак с коричка от трохи с чоризо
Рибата се филетира.
2
Запечен лаврак с коричка от трохи с чоризо 2
Филетата се почистват от кожата и малките костици и се режат надве. Овкусяват се със сол и черен пипер.
3
Запечен лаврак с коричка от трохи с чоризо 3
В блендер се смилат хлябът, нарязаното чоризо, чесънът и настърганият пармезан.
4
Запечен лаврак с коричка от трохи с чоризо 4
Прибавят се магданозът, лимоновият сок, листенцата мащерка и половината зехтин и отново се смила.
5
Запечен лаврак с коричка от трохи с чоризо 5
Рибата се подрежда в плитка тава, намазана с останалия зехтин. Всяко парче се покрива с трохи, без да се притискат.
6
Запечен лаврак с коричка от трохи с чоризо 6
Пече се 8–10 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
7
Запечен лаврак с коричка от трохи с чоризо 7
Изважда се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2018
Много хубаво се получи, комбинацията с чоризото беше сполучлива!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



126 ДУШИ ОНЛАЙН
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: