Банички с боровинки и рикота

Страхотни за закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 12.06.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 листа точени кори
300 г сирене „Рикота“
200 г боровинки (замразени)
180 г пудра захар
120 г брашно
50 г заквасена сметана
15 мл вино „Марсала“
2 яйца
1 лимон
1 ванилия
краве масло за намазване
филирани бадеми за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Банички с боровинки и рикота
Яйцата и захарта се разбиват в купа. Прибавят се рикотата, заквасената сметана и брашното и се разбива.
2
Банички с боровинки и рикота 2
Кората на лимона се настъргва в купа и се разбърква с 1 с. л. лимонов сок, виното и ванилията. Сместа се изсипва в купата при яйцата и се разбърква добре.
3
Банички с боровинки и рикота 3
Две точени кори се слепват една за друга, като се мажат с разтопено масло. Разрязват се на 5–6 дебели ленти по широчина.
4
Банички с боровинки и рикота 4
Върху всяка се маже от плънката, в единия край се слагат боровинки и се завиват триъгълни банички.
5
Банички с боровинки и рикота 5
Мажат се с масло, поръсват се с филирани бадеми и се пекат в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2018
Много е вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: