Банички с риба тон

Тук ще избягаме от традиционната представа за банички, приготвяме ги с риба и зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 консерва риба тон в зехтин (170 г)
1 средно голям картоф
1 средно голям морков
1 връзка пресен лук
1 яйце
6 листа точени кори
1 ч. л. сухо чили
сол и черен пипер на вкус
зехтин за пържене


Начин на приготвяне:
1
Банички с риба тон

Морковът и картофът се обелват и се нарязват на малки кубчета. Картофът се потапя във вода, за да се отмие част от нишестето и да не се залепи за тигана. След това се подсушава върху кухненска хартия.

 


2
Банички с риба тон 2

В тиган се загрява зехтин и в него се запържват морковът и картофът, докато станат хрупкави. След това се подсушават на кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

 


3
Банички с риба тон 3

Рибата тон се отцежда от течността в консервата. Пресният лук се нарязва наситно. Яйцето се разбива. В купа се смесват морковите, картофите, рибата тон, лукът, половината яйце, сухото чили. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.

 


4
Банички с риба тон 4

Корите се нарязват на квадрати с размери 15х15 см. Краищата се намазват с останалото разбито яйце.

 


5
Банички с риба тон 5

В средата се слага малко от сместа, двата ъгъла се завиват навътре, прихлупва се с третия и се навиват рула. Намазват се с разбитото яйце.

 


6
Банички с риба тон 6

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто кафяво – около 15 минути. Поднасят се топли.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2014
Интересни са.
4.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2014
Харесаха ми, понеже нямах чили го замених със къри ...
3.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2013
Обожавам да си ги приготвям!Всичко с риба тон ми е лиюбимо! Препоръчвам
2.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2013
Станаха много вкусни!
1.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2013
Привърженичка съм на Баниците като цяло. Ще пробвам и тази. Чудесна идея. Адмирации!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: