Баница със спанак

Тънка вкусна баница с хрупкави кори и зелена плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
1 с. л. оцет
1 щипка сол

за плънката:
500 г спанак
50 г бисерен ориз
4 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 връзка копър
сол на вкус
брашно за разточване
зехтин за мазане


Начин на приготвяне:
1
Баница със спанак
В купа се смесват брашното и солта, наливат се 120 мл вода и оцетът.
2
Баница със спанак 2
Замесва се гладко, средно твърдо тесто. Оставя се да почине за поне 30 минути.
3
Баница със спанак 3
Спанакът се попарва с гореща вода, отцежда се много добре и се нарязва на ситно.
4
Баница със спанак 4
Лукът, чесънът и копърът се накълцват и се разбъркват със спанака.
5
Баница със спанак 5
Оризът се сварява до полуготвност. Отцежда се от излишната вода и се добавя към спаначената смес. Посолява се.
6
Баница със спанак 6
Тестото се разделя на 4 топки и всяка се разточва на тънка кора върху набрашнен плот. В намазана със зехтин тава се слага една кора, маже се със зехтин и се разстила втората.
7
Баница със спанак 7
Разпределя се цялата плънка.Покрива се с третата кора и се маже със зехтин.
8
Баница със спанак 8
Захлупва се с последната кора, стърчащите краища се изрязват и пак се маже със зехтин.
9
Баница със спанак 9
Баницата се пече 35–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2019
Много вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Много зелени баници :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: