Бърза баклава с лимонов сироп

Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2009
Бърза баклава с лимонов сироп
 
Необходими продукти:
500 г кори за баница
250 г орехови ядки
1 лимон
200 г захар
2 с. л. краве масло
краве масло за намасляване



Начин на приготвяне:
1
Бърза баклава с лимонов сироп
Маслото се разтопява в тиган и се оставя да изстине. В намаслена тавичка се слагат две слепени кори и се поръсват със счуканите предварително орехи.
2
Бърза баклава с лимонов сироп 2
Реди се втори ред и така, докато най-отгоре остане кора, която се залива с останалото масло и баклавата се разрязва на порции. Пече се около 12 минути на 200 градуса, до златистокафяво.
3
Бърза баклава с лимонов сироп 3
През това време от лимона, захарта и 300 мл вода се приготвя сиропът (за да се подсили вкусът на лимон, може да се използва настърганата му кора). Когато се изпече баклавата, се оставя да изстине и се сиропира обилно. Преди поднасяне се оставя за около 1 час в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: