Бяла "Неделя"

Дата: 06.11.2009
Източник: Фен Кулинар
ТИТЛА: Чирак
Бяла
 
Необходими продукти:
7 яйца
1 ч. ч. захар
шоколадов кувертюр
100 г кафяв шоколад
200 г бял шоколад
300 мл сметана
300 г орехови ядки
1 кг захар
захар
1 л бита сметана
200 г масло
400 г захар
40-50 г нишесте
180 г брашно
1 л прясно мляко
2 ч. л. какао
7 с. л. брашно
7 с. л. захар
2 ч. ч. вода
 

Начин на приготвяне:
1
Сметаната за сметановия крем се разбива със захарта, като част от нея се отделя за разтопяване на белия шоколад.
2
Захарта за крокана се разтопява и в нея се изсипват натрошените орехови ядки, разбъркват се и сместа се разстила върху намаслена равна повърхност. След като изстине, втвърдената смес се натрошава на ситно.
3
Захарта за сиропа се разтваря във водата, загрява се и се оставя да изстине. Изпеченият блат се разрязва на три равни части, които се сиропират равномерно. Първият сиропиран блат се намазва с млечен крем и се поръсва с плътен слой крокан.
4
Покрива се с втори блат, който се намазва със сметанов крем и също се поръсва с крокан. Отгоре се поставя третият сиропиран блат, тортата се покрива със сметанов крем, като по края на тортата се прави декоративен сметанов ръб с помощта на пош, за да не изтече заливката от белия шоколад.
5
В средата се излива разтопеният бял шоколад и с помощта на пош се правят линии от разтопен кафяв шоколад. Линиите се пресичат с нож, така че да се получат вълнички.
6
От шоколадовия кувертюр се издълбават ролчици и се подреждат в кръг върху декоративния ръб, а стената на тортата се украсява с крокан.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2014
Пишман рецепта дето не се знае кое за къде е - кое е за блат и кое за крем. Това е само отбиване на номера. Жалко за хубавата торта...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта