Басъ фавъ

Дата: 14.05.2005
Източник: Бон Апети
Басъ фавъ
 
Необходими продукти:
1/2 кг зърна от бакла
1 глава лук
1 к. ч. олио
1 1/2 с. л. червен пипер
2 с. л. сух гьозум (джоджен)
 

Начин на приготвяне:
1
Басъ фавъЗърната се оставят да киснат във вода от предната нощ, след което се обелват и се варят в 2 л вода (във водата могат да се сложат 1-2 глави лук), докато станат на пюре.
2
Басъ фавъ 2Олиото се налива в тава и в него се запържва нарязаният наситно лук, подправя се с червен пипер и сол. След това се добавя пюрето.
3
Басъ фавъ 3Оставя се да поври за кратко на тих огън. Накрая се поръсва със сух гьозум.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Попова1122 коментира рецептата Пиле „Маринара“
Kali Milcheva коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
Danaila Petrova се регистрира в сайта.
Гергана Стефанова се регистрира в сайта.
Пламен се регистрира в сайта.
Viktoria Pronenkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта