Сливенска супа с праз

Гост: Пламен Иванов, главен готвач в хотел “Империя”
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2002
Сливенска супа с праз
 
Необходими продукти:
1 л зелев сок
50 г маслини
3 стръка праз
1 жълтък
1 к. ч. ориз
1 к. ч. олио
1 с. л. лимонов сок
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Сливенска супа с праз
Празът се нарязва наситно и се запържва в силно загрято олио. Налива се малко вода и се задушава, докато омекне.
2
Сливенска супа с праз 2
Добавят се зелев сок и червен пипер и се оставя да поври около 10 минути.
3
Сливенска супа с праз 3
Маслините се попарват, за да се обезсолят, и заедно с ориза се слагат при праза. Вари се, докато оризът стане готов.
4
Сливенска супа с праз 4
Жълтъкът се разбива с малко лимонов сок. Супата се застройва с разбития жълтък, поръсва се със ситно нарязан магданоз (или пресен джоджен) и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: