Чорба от зрял фасул по градинарски

Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г зрял фасул
200 г печурки
3 моркова
2 домата
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
4-5 клонки магданоз
1 клонка чубрица
10-15 листа девесил
4-5 с. л. олио
2 ч. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Чорба от зрял фасул по градинарски
Фасулът се сварява в 1,2-1,5 л вода, като първо се залива с вряла вода, оставя се да изстине, водата се изхвърля и се вари в нова вода.
2
Чорба от зрял фасул по градинарски 2
Лукът и морковът се наситняват и се изсипват в сварения боб. Ври под капак още 15 минути и се добавят нарязаните надребно чушки и домати. Посолява се.
3
Чорба от зрял фасул по градинарски 3
Нарязаните на филийки гъби се запържват за 3-4 минути в предварително загрято олио. Подправя се със сол. Щом са готови, се поръсва брашното. Запържва се малко и се поръсва червеният пипер.
4
Чорба от зрял фасул по градинарски 4
Наливат се 2-3 черпака от супата и се бърка, докато се получи каша. След това се излива в чорбата. Ароматизира се с чубрицата. Ври 15 минути под капак.
5
Чорба от зрял фасул по градинарски 5
Накрая се подправя с наситнени магданоз и девесил. Ври 1 минута, клонката чубрица се изважда и чорбата се сервира в подходящи купички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: