Супа топчета от риба

Дата: 11.04.2002
Източник: Бон Апети
Супа топчета от риба
 
Необходими продукти:
1 морков
2 шепи спанак (нарязан наедро)
олио
1/2 глава лук
1 яйце
1 к. ч. нишесте
1 ч. л. соев сос
1/4 ч. л. натриев глутаминат (1/2 ч. л. вегета)
3 кефала (филе бяла риба)
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. джинджифил
2 скилидки чесън
1/2 глава лук
пера зелен лук
 

Начин на приготвяне:
1
Супа топчета от рибаКефалът се почиства от люспите, кожата и костите. Филетата се поставят в купа.
2
Супа топчета от риба 2Костите, кожата и предвидените за бульон зеленчуци се заливат с 2 л студена вода, кипват и се варят на умерен огън 30 минути. След това бульонът се прецежда и се запазва, а зеленчуците се изхвърлят.
3
Супа топчета от риба 3Рибните филета, нарязан наедро лук и останалите съставки за топчетата се поставят в кухненски робот. Сместа се смила. Оформят се топчета.
4
Супа топчета от риба 4Прецеденият бульон се кипва и в него се поставят топчетата.
5
Супа топчета от риба 5След последното топче се прибавя спанакът. Супата се вари 5-6 минути. Преди сервиране се поръсва с нарязан надребно пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта