Супа топчета от риба

Източник: Бон Апети
Дата: 11.04.2002
Супа топчета от риба
 
Необходими продукти:
1 морков
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. джинджифил
1 ч. л. сол
3 кефала (филе бяла риба)
1/4 ч. л. натриев глутаминат (1/2 ч. л. вегета)
1 ч. л. соев сос
1 к. ч. нишесте
1 яйце
1/2 глава лук
олио
2 шепи спанак (нарязан наедро)
пера зелен лук


Начин на приготвяне:
1
Супа топчета от риба
Кефалът се почиства от люспите, кожата и костите. Филетата се поставят в купа.
2
Супа топчета от риба 2
Костите, кожата и предвидените за бульон зеленчуци се заливат с 2 л студена вода, кипват и се варят на умерен огън 30 минути. След това бульонът се прецежда и се запазва, а зеленчуците се изхвърлят.
3
Супа топчета от риба 3
Рибните филета, нарязан наедро лук и останалите съставки за топчетата се поставят в кухненски робот. Сместа се смила. Оформят се топчета.
4
Супа топчета от риба 4
Прецеденият бульон се кипва и в него се поставят топчетата.
5
Супа топчета от риба 5
След последното топче се прибавя спанакът. Супата се вари 5-6 минути. Преди сервиране се поръсва с нарязан надребно пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: