Копривена чорба със сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Копривена чорба със сирене
 
Необходими продукти:
100-150 г сирене
2 щипки девесил
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
1 к. ч. олио
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка пресен лук
1 картоф (50 г)
2 моркова
5-6 шепи коприва
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Копривена чорба със сирене
Наситненият лук се поставя в тенджера, добавят се настърганите моркови и картоф. Налива се 1 1/2 литър студена вода. Посолява се. Ври 15 минути.
2
Копривена чорба със сирене 2
Копривата се залива с гореща вода и се оставя да се охлади. След това се наситнява и се добавя в чорбата. Ври още 10-15 минути.
3
Копривена чорба със сирене 3
В сгорещено олио за 1 минута се запържва брашното. Поръсва се с червен пипер, едновременно се наливат 3-4 черпака от чорбата. Бърка се, докато стане хомогенна смес, и се налива в супата.
4
Копривена чорба със сирене 4
Супата се подправя с девесил. Къкри 5-10 минути. След това се налива лимоновият сок, натрошава се сиренето. След 1-2 минути тенджерата се оттегля от котлона. При сервиране се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: