Супа от броколи с кашкавалени пурички

Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2005
Супа от броколи с кашкавалени пурички
 
Необходими продукти:
400 г броколи
4-5 клонки магданоз
1 белтък
100 г кашкавал
3 листа точени кори
1 с. л. брашно
2 кубчета зеленчуков бульон
20 г масло
100 мл течна сметана
2 стръка пресен лук
1 с. л. сусам


Начин на приготвяне:
1
Супа от броколи с кашкавалени пурички
В 1 литър гореща вода се стриват бульоните, изсипват се броколите и се сваряват.
2
Супа от броколи с кашкавалени пурички 2
Наситненият лук се запържва в предварително загрятото масло, след 30 секунди се добавя брашното, разбърква се и се наливат 3-4 черпака от бульона. Разбърква се добре и се връща в тенджерата. Ври 5 минути.
3
Супа от броколи с кашкавалени пурички 3
Плънката за кашкавалените пурички се приготвя, като настърганият кашкавал се смесва с наситнения магданоз и сусама.
4
Супа от броколи с кашкавалени пурички 4
От точените кори се изрязват квадрати със страна 15 см. Най-горната се намазва с разбит белтък, поставя се от кашкавалената плънка и се затваря добре от всички страни, за да се получи рулце.
5
Супа от броколи с кашкавалени пурички 5
Рулцата се пържат в обилно количество умерено сгорещено олио, като се обръщат.
6
Супа от броколи с кашкавалени пурички 6
Супата се пюрира и се налива течната сметана. Сервира се, като в основната чиния на всяка порция се слагат по 2 пурички.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



131 ДУШИ ОНЛАЙН
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: