Супа от тиква със смокинови кенели

Източник: Бон Апети
Дата: 28.12.2004
Супа от тиква със смокинови кенели
 
Необходими продукти:
400-500 г тиква
6 сушени смокини
1 глава лук
2 кубчета пилешки бульон
200 мл готварска сметана
50 г пастърма
30 г масло
2 резена пресен джинджифил
1 дафинов лист
3-4 капки есенция ром
пресен лук за декорация


Начин на приготвяне:
1
Супа от тиква със смокинови кенели
Тиквата се почиства от семките, обелва се и се нарязва на едри парчета. Лукът се нарязва надребно. Запържва се за 1 минута в предварително загрятото масло. Налива се 1 1/2 л гореща вода, ароматизира се с почистения и нарязан на колелца джинджифил.
2
Супа от тиква със смокинови кенели 2
Когато заври, се слага тиквата, стриват се бульоните. Ври под капак 15 минути. Дафиновият лист се поставя 3-4 минути преди тиквата да е напълно сварена, след което се изважда и супата се пюрира.
3
Супа от тиква със смокинови кенели 3
Смокините се слагат в съд с 1/2 л гореща вода. Водата ври 15-20 минути, след това се прецежда. Смокините се поливат със студена вода, нарязват се наситно и се разбъркват с есенция ром. Поставят се в разбитата на сняг сметана.
4
Супа от тиква със смокинови кенели 4
Пастърмата се нарязва на тънки ивици и се запържва на сух тиган за кратко. Супата се сервира в подходящи купи. С две лъжици от разбитата сметана се оформят кенели и внимателно се поставят във всяка порция. Поднасят се поръсени с наситнен пресен лук и ивици пастърма.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: