Чорба от праз лук със сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 14.01.2002
Чорба от праз лук със сирене
 
Необходими продукти:
150 г сирене
50 г краве масло
2 стръка праз лук
1 яйце
1 к. ч. кисело мляко
3 с. л. брашно
магданоз


Начин на приготвяне:
1
Чорба от праз лук със сирене
Празът се нарязава на колелца и се залива с 1 1/2 л студена вода. Посолява се и се вари 20 минути.
2
Чорба от праз лук със сирене 2
Сиренето се начупва и се прибавя към праза. След като поври няколко минути, се слага бучка масло.
3
Чорба от праз лук със сирене 3
За да се приготви застройка, брашното се запича, докато придобие кремав цвят. Оставя се да изстине.
4
Чорба от праз лук със сирене 4
Към охладеното брашно се добавят кисело мляко и малко студена вода. Разбърква се, докато течността поеме брашното. Слага се яйцето.
5
Чорба от праз лук със сирене 5
Към готовата застройка при непрекъснато бъркане се прибавя малко от бульона. След като супата се свари, се оттегля от котлона и се налива застройката. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



225 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: