Супа от тиква

Гост: Жорж Лагард
Източник: Бон Апети
Дата: 09.04.2005
Супа от тиква
 
Необходими продукти:
250 г тиква
120 г картофи
60 мл сметана
60 мл мляко
3 белтъка
2 с. л. олио
филитирани бадеми за украса


Начин на приготвяне:
1
Супа от тиква
Тиквата и картофите се нарязват на едри парчета и се варят заедно с млякото. Когато се сварят, се пасират, като едновременно с това към тях се прибавя сметаната.
2
Супа от тиква 2
Белтъците се разбиват на сняг, като се прибавят олиото и малко вода. Сместа се прехвърля в дълбок и тесен стъклен съд, който се поставя за 1 минута в микровълнова фурна на средна температура. Изпечената смес се изважда от съда и се нарязва на дискове.
3
Супа от тиква 3
Пасираната тиквена смес се поставя в порционна купа и се поднася с три диска, поръсени с филитирани бадеми.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


211 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: