Залцбургска рибена супа

Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2005
Залцбургска рибена супа
 
Необходими продукти:
1 пъстърва
1 филе от бяла риба
1 глава лук
1 морков
1 домат
50 г целина
50 г масло
150 мл сметана
1 в. ч. бяло вино (100 мл)
1 филия хляб
7-8 стръка магданоз
брашно за паниране
олио за пържене
черен пипер и сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Залцбургска рибена супа
Пъстървата се филетира и се нарязва заедно с бялата риба на малки ивички. Поръсват се със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в предварително загрятото олио.
2
Залцбургска рибена супа 2
Костите и главата на пъстървата се поставят в 1 1/2 л вода, посолява се, добавят се нарязаните на две морков и лук, целината и магданозът (клонките на магданоза се завързват с конец и се поставят в тенджерата, като конецът остава отвън). Ври 20 минути.
3
Залцбургска рибена супа 3
След това бульонът се прецежда. Морковът и целината се нарязват на ивички, доматът се обелва, семето се отстранява и месестата част се нарязва на кубчета.
4
Залцбургска рибена супа 4
Виното се кипва в тенджера и след като се редуцира, отгоре се наливат бульонът и сметаната. Изсипват се нарязаните морков и целина.
5
Залцбургска рибена супа 5
Филията се изпържва в предварително загрятото масло.
6
Залцбургска рибена супа 6
Сервира се, като във всяка купа се поставят домати и рибни ивици, отгоре се налива супата и се поръсва с кротончета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: