Залцбургска рибена супа

Дата: 07.04.2005
Източник: Бон Апети
Залцбургска рибена супа
 
Необходими продукти:
1 пъстърва
олио за пържене
брашно за паниране
7-8 стръка магданоз
1 филия хляб
1 в. ч. бяло вино (100 мл)
150 мл сметана
50 г масло
50 г целина
1 домат
1 морков
1 глава лук
1 филе от бяла риба
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Залцбургска рибена супаПъстървата се филетира и се нарязва заедно с бялата риба на малки ивички. Поръсват се със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в предварително загрятото олио.
2
Залцбургска рибена супа 2Костите и главата на пъстървата се поставят в 1 1/2 л вода, посолява се, добавят се нарязаните на две морков и лук, целината и магданозът (клонките на магданоза се завързват с конец и се поставят в тенджерата, като конецът остава отвън). Ври 20 минути.
3
Залцбургска рибена супа 3След това бульонът се прецежда. Морковът и целината се нарязват на ивички, доматът се обелва, семето се отстранява и месестата част се нарязва на кубчета.
4
Залцбургска рибена супа 4Виното се кипва в тенджера и след като се редуцира, отгоре се наливат бульонът и сметаната. Изсипват се нарязаните морков и целина.
5
Залцбургска рибена супа 5Филията се изпържва в предварително загрятото масло.
6
Залцбургска рибена супа 6Сервира се, като във всяка купа се поставят домати и рибни ивици, отгоре се налива супата и се поръсва с кротончета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта