Сладка флорентинска фокача с грозде
Лора и Стоян
за кейка: 160 г брашно 4 яйца 150 г захар 170 г краве масло 2 ч. л. бакпулвер 80 г смлени сурови бадеми 1 пакет натурално какао 50 мл ментов ликьор зелена сладкарска боя на върха на ножа (2-3 г) 1 ванилия 60 мл животинска сметана 1 щипка сол | за ганаша: 200 г черен шоколад 100 мл животинска сметана 30 г краве масло листа мента за гарниране | за шоколадова глазура: 200 г черен шоколад 80 г глюкоза |
3. |
Изпрати
лично съобщение |
04.09.2014 Стана много добре, но какаото го слагах на око, защото не е даден точния грамаж!
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
30.11.-0001 а дали глазурата ще може дас е разточи между пластове фолио за свежо съхранение?
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
30.11.-0001 От къде се купува глюкоза?
|
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...