Топла шарлота с круши

Английско творение предшественик на пудинга. Оригиналният вариант е с ябълки, но с круши също е невероятно вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 29.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 средни по големина круши
150 г кафява захар
40 г краве масло
40 мл тъмен ром
3 с. л. лимонов сок
400 г млечни хлебчета
160 мл готварска сметана
за намазване:
100 г краве масло
3 с. л. кафява захар
1 ч. л. канела
за поднасяне:

100 мл
50 г черен шоколад


Начин на приготвяне:
1
Топла шарлота с круши

Крушите се обелват, почистват се от семките и се нарязват на лодки.

 


2
Топла шарлота с круши 2

Слагат се в сгорещеното масло, поръсват се с кафявата захар и се налива лимоновият сок. Оставят се леко да се карамелизират и се фламбират с рома.

 


3
Топла шарлота с круши 3

Хлебчетата се нарязват на филии с дебелина около 1 см, като краищата се запазват.

 


4
Топла шарлота с круши 4

Приготвя се смес от маслото, кафявата захар и канелата (за намзване).

 


5
Топла шарлота с круши 5

С нея се намазва едната страна на филийките.

 


6
Топла шарлота с круши 6

После се слагат по дъното на форми за брюле (плътно), с намазаната страна надолу. Облепват се и стените, като филийките трябва да се подават 2 см над формите.

 


7
Топла шарлота с круши 7

Изсипват се карамелизираните круши, като се притискат с пръсти, за да се уплътнят.

 


8
Топла шарлота с круши 8

Върху тях се слагат остатъците от хляб, така че да се получи нещо като капаче. Върху всяко се налива готварска сметана.

 


9
Топла шарлота с круши 9

Десертът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути. Оставя се да се охлади леко и се поднася с разбитата сладкарска сметана и настърган шоколад.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: