Бишкотена торта с ягоди

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 28.05.2018
Бишкотена торта с ягоди
 
Необходими продукти:
15 бр. бишкоти (меки)
6 жълтъка
100 г захар
500 мл прясно мляко (пълномаслено)
500 мл готварска сметана
2 ванилии
500 г ягоди


Начин на приготвяне:
1
Жълтъците се разбиват със захарта в тенджера. Прибавят се сметаната, млякото и ванилията. Сместа се разбърква добре и се вари на тих огън, докато се сгъсти, при непрекъснато разбъркване. Готовият крем се оставя да се охлади, покрит с фолио за свежо съхранение, за да не хваща коричка.
2
Малко от крема се изсипва на дъното на дълбока купа. Ягодите се нарязват на филийки и се подреждат изправени по стените на купата. Върху крема (на дъното) се поставят бишкоти, покриват се с крем и се слагат ягоди. Редува се така, до изчерпване на продуктите, като се завършва с крем и ягоди.

3
Купата се прибира в хладилник за 1 денонощие, за да могат бишкотите да се напоят добре.


Съвет:
Ако нямате търпение да чакате толкова дълго време, може да сиропирате леко бишкотите с прясно мляко или сок от ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: